توکای سیاه در زبان انگلیسی Blackbird، در زبان فرانسوی Merle noir و نام علمی (لاتین) آن Turdus merula است. این پرنده ی 25 سانتی متری از شاخه طنابداران، تیره ی توکاها (turdidae) است. در مازندرانی به آن سیوتیکا و در روستای اسبوکلا به آن «سی تیکا» یا «سِ تِکا» می گویند.

توکای سیاه یا توکای معمولی ، بومی اروپا ، آسیا و شمال آفریقا است و بر اثر فعالیت‌های انسانی به استرالیا و نیوزیلند هم وارد شده‌است . چندین زیرگونه از این پرنده در محدودهٔ زیستی گسترده آن زندگی می‌کنند ، تعدادی از زیرگونه ‌های آسیایی را گاه گونه‌ای مستقل در نظر می‌گیرند. با توجه به عرض جغرافیائی ، توکای سیاه ممکن است مقیم ، نیمه ‌مهاجر یا کاملاً مهاجر باشد.

جنس نر زیرگونهٔ اصلی این پرنده که در بیشتر مناطق اروپا زندگی می‌کند ، کاملاً سیاه با حلقهٔ چشمی و منقار نارنجی و آوازی با ملودی غنی است ؛ جنس ماده و پرندهٔ ‌نابالغ پوشش قهوه‌ای پررنگ دارد. این پرنده در درخت‌ زارها و باغ ‌ها زندگی می‌کند و لانه‌ای شکیل با نوارهایی از گِل و فنجان ‌شکل می‌سازد. توکای سیاه همه ‌چیز خوار است و از انواع مختلف حشرات ، کرم‌های خاکی ، توت‌ ها و میوه‌ ها تغذیه می‌کند. هر دو جنس در محل اصلی زندگی خود قلمرو طلبند و از نمایش ‌های تهدید مشخصی بهره می‌جویند ، اما در هنگام مهاجرت و نواحی زمستان‌ گذرانی اجتماع‌ دوست‌تر می‌شوند. جفت‌ها در طول سال ، در جاهایی‌که هوا به اندازه کافی معتدل باشد ، در قلمرو خود باقی می‌مانند. اشارات زیادی به این پرندهٔ پرشمار و متمایز از دیگر پرندگان در آثار ادبی و فرهنگی دیده می‌شود که معمولاً به آواز آن مرتبط می‌باشند.

وضعیت بقا
طبقه‌بندی علمی
فرمانرو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پرندگان
راسته: گنجشک‌سانان
تیره: توکائیان
سرده: توکا
گونه: T. merula
نام علمی
Turdus merula
لینه، ۱۷۵۸